Breussova masáž

Breussova masáž je energetická masáž. Pochází od Rudolfa Breusse, rakouského léčitele, který je u nás znám 42 denní léčebnou kůrou proti rakovině. Tato masáž regeneruje meziobratlové ploténky, čímž vyřeší široké spektrum zdravotních potíží a mimo jiné vede k odbourávání hluboko uložených psychických problémů.

Podle Rudolfa Breusse neexistují opotřebované ploténky, nýbrž zdegenerované, které se touto masáží regenerují.

Plotýnka je vlastně porézní houba a z 90% je složená z vody. K dobré funkci potřebuje nejen vodu (což znamená dodržování pitného režimu), aby nebyla vysušená, ale také výživu. Ploténky se regenerují v noci, proto je dobré se před spaním protáhnout, aby byla páteř uvolněná.

Breussovou masáží páteře se vlastně oddalují obratle od sebe, aby ploténka měla místo. Vmasírovává se olej. Jedná se o za studena vylisovaný olivový olej s třezalkou. Tím se docílí nabobtnání meziobratlových plotének a uvolnění nervů, které v páteřní oblasti vycházejí do celého těla. Po jemné masáži se přikládá na páteř hedvábný papír a postupným přikládáním rukou dochází k magnetizování. Toto umožní, že třezalkový olej proniká hlouběji do páteře. Tato masáž se dobře kombinuje s Dornovou metodou.