Kineziotejping

Tato terapeutická technika je už rozšířená po celém světě. Zakladatelem této metody tzv. Kinesiotapingu je Dr. Kenzo Kase z Japonska, původně kineziolog a chiropraktik, který hledal prostředek, kterým by podpořil hojivé procesy traumatizované tkáně.

Tato metoda vychází z myšlenky, že k udržení zdraví a jeho znovunastolení je důležitý pohyb a svalová aktivita. Svaly totiž nejsou důležité pouze pro pohyb těla, ale také například pro krevní a lymfatický oběh, ale i udržení tělesné teploty. Jestliže svaly dobře nefungují, ať už v důsledku přetížení, zhmoždění, nebo následkem oslabení, což může vést k celé řadě poškození a onemocnění.

Základem kineziotejpingu je udržení plného rozsahu pohybu ne imobilizace!

Kineziotejpy jsou pružné pásky vytvořené z bavlny a svými parametry jsou velmi blízko struktuře a vlastnostem lidské pokožky. Jsou aplikovány do problémového místa na povrch pokožky. Zespodu pásky je vlnovitě naneseno hypoalergenní akrylátové lepidlo – které drží pásku na kůži i při přímému styku s vodou po dobu několika dní.

Nalepením pásky můžeme určitý sval, fascii nebo šlachu uvolnit (inhibovat), zlepšit látkovou výměnu a urychlit tak regenerační proces.

K hlavním účinkům patří: